Helaas is het online magazine van Beauty036 even uit de lucht. Hopelijk wordt dit binnenkort weer hervat maar in de tussentijd schrijf ik lekker door! We schrijven in oktober 2017:

With love ….
….for food & wine

Wellicht heb ik het al eens eerder vermeld, maar tussen de regels door hebben jullie vast en zeker kunnen lezen dat ik ben opgegroeid met veel liefde. Liefde voor elkaar, en liefde voor eten en drinken.

Mijn vader is, samen met mijn moeder, de grondlegger van een mooi wijnimport bedrijf dat inmiddels ruim 50 jaar bestaat. De zaak begon klein vanuit het huis waar wij in Purmerend woonde. Veel draaide er thuis om eten en drinken. Als ik tussen de middag van de lagere school thuis kwam om een boterhammetje te eten, gebeurde het soms dat de hele tafel vol stond met flessen wijn. Deze moesten allemaal geproefd worden en soms mocht ik als klein meisje al wat mee proeven. Mijn moeder heeft sommige proefnotities nog bewaard met opmerkingen als “stinkt”, “mooie neus” (die term hoorde ik mijn vader vaak gebruiken), “ruikt naar poep” en nog meer charmante benamingen.

Het zat er dus zeg maar al vroeg in! Nog steeds heb ik die grote voorliefde voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. En hoe mooi is het dat juist deze liefde mijn grote liefde naar mij heeft geleid. En deze liefde heet Frank.
Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik 19 jaar geleden, toen Frank en ik collega’s werden bij het bedrijf van mijn vader, ik geen enkele vorm van liefde voelde voor deze man. Humor, lol in het leven en genieten van eten en wijn deelden we toen al wel.
En zelfs ruim 3½ jaar terug, toen ik al bijna een jaar weer alleen was en midden in een lastige scheiding zat, moest ik nog niet aan liefde denken toen Frank wel degelijk een bepaalde interesse toonde. Doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen vind ik nu toevallig wel hele aantrekkelijke eigenschappen in een man, en hiermee heeft hij mij (onder andere…smile) uiteindelijk toch weten te veroveren.

Dus nu zit ik hier, december 2017, heel gelukkig te zijn met mijn twee mooie kinderen. Er is veel, heel veel gebeurd. Casa Verdazul staat er op zijn best bij met een mooie lijst van tevreden gasten en een nieuwe toekomst ligt aan onze voeten.
Jawel…aan ONZE voeten! Vanaf januari 2018 komt Frank officieel hier wonen! En wordt Casa Verdazul uitgebreid met The Winebar en de wijnhandel van Frank: Wines 2 Inspire. Wijn & spijs proeverijen, wijntrainingen, gastvrijheidstrainingen, in- en verkoop van wijnen, Pizza & Wine in onze hout gestookte pizza oven; het gaat allemaal gebeuren. Of sterker nog, het gebeurt al. De eerste wijnproeverijen hebben we al gehad, de basis is gelegd. Kleinschalig en vanuit huis….net zoals ik het van mijn jeugd herinner. En nu zijn het Joe en Kate die al wat graag mee proeven en hun onverbloemde mening geven over geur en smaak. Wat ben ik blij dat ik hen de liefde en de liefde voor eten en drinken weer door mag geven.

Met de spreekwoordelijke bloed, zweet, en tranen hebben we de uitbreiding grotendeels zelf gerealiseerd. Rotsen verplaatst, trappen gebouwd, muren gemetseld, gegraven, gehakt, geschuurd, geschilderd, honderden kruiwagens grind gereden, gaten gejekkerd, beton gestort, schaduwdoeken opgehangen, verlichting aangelegd, noem maar op. Zoek de verschillen op de foto’s ….

Wij zijn er meer dan trots op en die spreekwoordelijke tranen…die zijn van geluk!

With love…from Portugal,

Monique