Yes! De juiste strandtemperaturen zijn er weer! We hadden ‘zomaar’ een paar uurtjes over, snel een picknickmand ingepakt en hup in de watertaxi van Sequa Tours die je voor een heel schappelijk bedrag naar het eiland vaart.

Ilha de Tavira, wat een verademing om daar aan land te stappen. Direct overvalt je het relaxte eilandgevoel; je loopt automatisch een tandje langzamer… De warmte van de zon, het zachte zand onder je voeten en de zwoele, kruidige geuren van de duinbeplanting; het voelt meteen als vakantie.

De Ilha, wat Portugees is voor eiland, is een strandeiland waar geen auto’s rijden en bestaat eigenlijk uit 3 stranden, te weten Praia de Tavira en Praia da Terra Estreita waar je alleen met een boot (ferry of watertaxi) kunt komen, en Praia do Barril waar een schattig open treintje je naar het strand brengt.

Ons startpunt was Praia de Tavira, het drukste gedeelte van het eiland. Hier is een camping, een winkel en verschillende leuke restaurants. De vissen liggen overal al prachtig uitgestald in de koelvitrines, de barbecue geur maakt je meteen hongerig en het bedienend personeel begroet je met de typische Portugese vriendelijkheid. Inmiddels kennen wij al aardig wat mensen, het weerzien is dan ook leuk na onze korte winter.

We beginnen met een verfrissend drankje in Xiri Beachbar en slenteren dan het strand op om aan onze wandeling te beginnen naar het idyllische en ongerepte Praia de Terra Estreita. Halverwege naar het eindpunt Praia do Barril kregen we honger en dorst van de overdaad aan gezonde zeelucht. Boa apetite!

Ruim 12.000 stappen en een paar genietuurtjes verder belanden we aan het eind van de middag weer bij ons beginpunt. Dit keer op het vernieuwde terras van O Ferreiro.

Jullie kunnen via de foto’s met ons meegenieten. Nog beter is natuurlijk om al dit moois zelf te komen ontdekken. En hoe heerlijk is het om na een stranddag weer ‘thuis’ te komen in B&B Guesthouse Casa Verdazul voor een verkwikkende douche of voor een duik in ons zwembad! Bemvindo, ofwel wees welkom!

Tot de volgende Beachnews!