Goed nieuws!!!

We zijn ontzettend blij te horen dat de Regionale Gezondheidsorganisatie van Algarve deze week heeft gemeld dat het corona virus zich in de regio Algarve heeft gestabiliseerd. Ondanks dat het aantal (tijdelijke) inwoners van Algarve door de komst van een groot aantal toeristen is verdrievoudigd, is het aantal besmettingen minimaal gebleven.
Het aantal besmettingen per 1000 inwoners ligt onder de 20, wat betekent dat Algarve volgens de EU richtlijnen als een veilig gebied wordt gezien.
De gevallen die er zijn worden heel strikt gemonitord zodat de verspreiding minimaal is. Zowel de eigen bevolking als ook de toeristen houden zich heel goed aan alle regels, wat natuurlijk ook bijdraagt aan deze goede berichtgeving.
De gasten die wij inmiddels bij ons in Casa Verdazul mochten ontvangen, zeggen allemaal zonder uitzondering dat ze zich hier zo veilig voelen. Ook het gebruik van mondkapjes is heel goed te doen. Er is genoeg ruimte voor iedereen om afstand te houden, zowel bij ons in en rondom de B&B als ook op de stranden, de winkels, de restaurants en zelfs de avontuurlijke waterparken zijn prima te doen.
We horen van veel mensen dat ze toch wel opzagen tegen de vliegreis, maar al deze zorgen blijken voor niets te zijn geweest. Zowel het in- als uitstappen gebeurt in zones zodat er geen onnodige stress en drukte ontstaat. Het is even wennen om aan boord het mondkapje te dragen, maar gelukkig is de vluchttijd te overzien (maximaal 3 uur) en voor je het weet landt je in het zonovergoten paradijsje dat Algarve heet.
Wellicht overbodig om te vermelden dat ‘onze’ zomer hier minstens tot eind november duurt. Langzaam worden de dagen dan korter en gaat het winterseizoen in, waarbij een dagtemperatuur van boven de 20 graden echt geen uitzondering is! Een heerlijke tijd om allerlei activiteiten te ondernemen zoals wandelen, fietsen, golfen, surfen, maar ook een ontspannen dagje aan het strand is prima mogelijk.
Wij hopen, en verwachten, dat het corona-technisch allemaal zo goed mag blijven gaan en dat ook jullie binnenkort van al dit moois komen genieten. Geniet nu alvast van deze mooie beelden die mijn zoon Joe Christie heeft gemaakt! (zie onze Facebook pagina voor de video)