Gelegen op slechts 6 km van Casa Verdazul is de historisch vissersplaats Tavira, die tijdens de 16de tot de 18de eeuw de belangrijkste handelshaven in de Algarve was. Tavira is gelukkig nog niet beïnvloed door het massatoerisme, en vandaag de dag is het nog steeds een historische en levendige stad met veel charme. De Moorse invloeden zijn duidelijk terug te vinden en bezoekers kunnen genieten van de schilderachtige omgeving naast de rivier Gilão. De Romeinse zevenboog Tavira brug overspant de rivier en u kunt de vissers in het ondiepe water zien die op zoek zijn naar kokkels.

Venetië van Algarve

Niet voor niets wordt Tavira het “Venetië van Algarve” genoemd! Rondom de rivier in het oude stadsgedeelte is veel te ontdekken: architectuur, authentieke Portugese betegelde ‘stads’huizen, knusse smalle straatjes, winkels, mooie tuinen en pleinen en natuurlijk veel restaurants, wijnbars en café’s.

Neem zeker een kijkje op de kleur- en geurrijke versmarkt van Tavira. De vissers en de lokale boeren verkopen hier dagelijks (met uitzondering van de sluitdag zondag en op maandag verkopen ze geen verse vis) hun verse waar. In de buitenkeuken van Casa Verdazul kunt u uw aankopen op de barbecue klaarmaken!

Tip: maak eens een ritje in één van de TukTuk’s en laat u rondrijden door de ervaren bestuurder; hij wijst u graag op de bezienswaardigheden!

Er zijn veel prachtige plekken om te verkennen

In het oosten van Tavira, richting Spanje, vindt u de kustplaatsen van Cabanas, Cacela Velha, Altura, Manta Rota, Monte Gordo, Vila Real de Santo Antonio en Castro Marim om er maar een paar te noemen. Het uitzicht over de beschutte lagune van de Ria Formosa naar het Ilha strand is idyllisch en er is niets meer ontspannen dan zitten op een van de terrasjes langs de waterkant met een goed glas wijn!