Op slechts anderhalf uur rijden vanaf Casa Verdazul vind je Sevilla, de stad die door veel mensen betiteld wordt als de mooiste stad van Spanje. Dat is niet voor niets, want vrijwel iedereen die Sevilla bezoekt raakt betoverd door de charme en schoonheid van deze stad. De Arabische invloeden, de oude binnenstad, de warmte en de smalle straatjes van de oude wijken zullen zeker indruk op je maken als je Sevilla bezoekt.

Ontspannen sferen

Tapas
Sevilla is niet alleen een geweldige stad vanwege haar bezienswaardigheden, sfeer en klimaat. Lekker eten en drinken zijn een belangrijk item in het dagelijks leven. Je struikelt in de kleine straatjes over de tapasbars, kleine en gezellige barretjes waar je voor een goede prijs kunt genieten van de kleine lokale hapjes en een goed glas wijn of bier. Ook de sherry is in Sevilla een gewild drankje.

Winkelen
Wie wil gaan winkelen in Sevilla kan daar gerust een hele dag voor uittrekken. Sevilla kent redelijk veel winkelstraten en winkeltjes, waarbij er gelukkig nog voldoende sprake is van winkels die door lokale ondernemers gerund worden. Natuurlijk tref je ook hier de grote ketens aan, zoals je dat in iedere westerse stad ziet. Er is in Sevilla echter nog voldoende te snuffelen tussen het assortiment die door zelfstandige winkeliers is samengesteld. Het drukste moment om te winkelen is na de siësta. Je ziet vooral dat tussen 17 en 19 uur de winkelstraten van Sevilla druk bevolkt kunnen zijn.

Je kunt in Sevilla vooral op het gebied van mode, schoenen en lederen accessoires prima winkelen. Ook zie je steeds meer design in de winkels terug in de vorm van woninginrichting, keukenartikelen en woonaccessoires. Typisch lokale producten die je in Sevilla koopt is het keramiek, de azulejos, flamenco-jurkjes en -schoenen en natuurlijk de Spaanse waaiers die je moeten helpen wat koelte te brengen op warme dagen. Bezoek vooral ook de betere delicatessenwinkels in Sevilla waar je lokale producten van vaak zeer hoog kwaliteitsniveau kunt kopen zoals bijvoorbeeld Iberische hammen, kaas, olijfoliën, wijn, sinaasappelwijn en sherry. Kijk ook op lokale markten voor lekkernijen, zoals de Marcado de Triana.