Blog 2, maart 2016:

Monique Bart, 44 jaar, moeder van Joe (11) en Kate (6), eigenaresse van B&B Guesthouse Casa Verdazul, vinoloog, occasioneel event- & wedding planner en sinds 2005 woonachtig in het mooiste plekje onder de Portugese zon: Casa Verdazul – Tavira – Oost-Algarve – Portugal.

van Ik vertrek naar Villa Felderhof…

In april 2005 begon de korte zoektocht naar een geschikte plek in Algarve om een kleinschalig B&B te starten. Op dag 2 vonden we “bij toeval” de ideale casa, alle punten op het best grote wensenlijstje konden direct worden afgevinkt! In mei 2005 was de koop een feit en in september datzelfde jaar werd er al verhuisd.

Vergelijkingen met de bekende televisie programma’s als ‘Ik vertrek’ en ‘Huis onder de zon’ worden vaak gemaakt. Vóór vertrek naar Portugal is er contact geweest met een dergelijk programma. Het bleek al snel dat het bedrijfsplan té goed was, er was een budget, er waren duidelijke bouwtekeningen én ik sprak een beetje Portugees. Kortom: een goed doordacht plan maar slecht voor de kijkcijfers. Veel succes, aldus de programmamakers, maar wij zoeken even verder naar wat meer drama.
Nou, ik kan jullie wel vertellen….ondanks alle goede voorbereidingen hadden we het toch leuk gedaan op de buis hoor! Want natuurlijk raakte het geld op, ontstonden er de echtelijke ‘bouwruzies’, werd Joe op cruciale momenten ziek en bleek mijn Portugees toch niet helemaal toereikend te zijn.

Na een intensieve verbouwing stapte in mei 2006 al de eerste gasten over de drempel van Casa Verdazul, een mooie casa die de stijl “simple chic” meekreeg. De naam typeert het wijdse uitzicht vanuit het huis en is een samenvoegsel van verde (groen) en azul (blauw). Het groen van het land dat overgaat in het heldere blauw van de zee en de lucht.

Het runnen van een B&B is hard werken. Maar om dit in een prachtige omgeving te mogen doen in dit heerlijke klimaat maakt (bijna) elke dag toch tot een feestje. En dit feestje wordt versterkt door de vele leuke, lieve en interessante gasten die ik in al die jaren mocht en nog steeds mag ontvangen. Ook al is het een bewolkte dag, voor mij gaat toch elke dag de zon weer op. Helemaal als in het gastenboek geschreven wordt: “wij hebben hier het heerlijke Villa Felderhof-gevoel ervaren; een rijk gevoel!”.