Dit strand is het dichts bijzijnde strand, vanaf Casa Verdazul slechts 5-10 minuten rijden. Dit strand heeft ook de status Blauwe Vlag, is schoon en kindvriendelijk. Vanaf de parkeerplaats kun je ca. 1 km lopen naar het strand door het natuurgebied Ria Formosa. Of je neemt het kleine, open treintje dat de hele dag door de strandgangers heen en weer brengt. Met name voor de kinderen is het treintje bijzonder leuk.

Het strand is onderdeel van het lange Ilha de Tavira en ligt iets ten westen van Santa Luzia. Voor de energieke wandelaar of hardloper is het mogelijk om vanaf Barril naar het strand van Tavira te geraken.

Het strand van Barril was vroeger een tonijnfabriek, het gebouw staat er nog en is met succes in ere hersteld. Ongeveer 80 vissers leefden destijds met hun familie in dit kleine dorpje van april tot september, zonder stroom en water. Het kerkhof van ankers op het strand is een overblijfsel en eerbetoon uit deze tijd. De huisjes zijn verbouwd tot winkels, restaurants, bars en andere strand faciliteiten.