Lieve gasten,
Wij hebben ons gedurende de hele corona tijd redelijk op de achtergrond gehouden voor wat betreft het delen van nieuws, over het ventileren van onze mening, maar wij vinden het nu het juiste moment om hierover nu toch iets te delen.
We zijn enorm teleurgesteld in de berichtgeving die onze Nederlandse gasten krijgen in het Nederlandse nieuws over de situatie in Portugal. We begrijpen het ook niet wat de beweegreden hiervan is, nadat Portugal al die tijd zo positief in het nieuws is geweest over de correcte aanpak van corona. De resultaten hiervan zijn nog steeds terug te vinden in de statistieken.
Wij laten ons zeker niet verleiden om bepaalde standpunten over verborgen agenda’s van de diverse overheden te delen, maar je gaat toch wel grote vraagtekens zetten over het hoe en waarom…
Het artikel dat gister in Het Parool verscheen, vertelt heel duidelijk hoe de situatie daadwerkelijk is. Het geeft aan hoe de besmettingen in de regio Lissabon en Porto ontstaan zijn, en ook dat er geen reden is voor paniek omdat alles onder controle is. Ik refereer hier ook graag even naar de sluiting van bijvoorbeeld een aantal slachterijen in Nederland, waar veel meer besmettingen zijn ontstaan dan in heel Lissabon en Porto samen overigens, maar waarbij niemand zich zorgen maakt en gewoon in Nederland op vakantie gaat. En terecht.
Wij hopen met deze post de toenemende zorg en angst van onze (potentiële) gasten weg te kunnen nemen. De situatie in heel Portugal is veilig, er zijn maatregelen waaraan een ieder zich moet houden en wat iedereen ook doet. Deze zijn meer dan goed te doen en heeft gelukkig geen enkele invloed op een geslaagde vakantie.
Groot voordeel is dat het leven zich hier overwegend buiten afspeelt, dat er overal voldoende ruimte is en dat iedereen hier respectvol met elkaar en de regels omgaat. De lucht in Algarve is schoon en gezond!
De stranden, restaurants en winkel zijn open, waar iedereen ook weer dankbaar en op veilige afstand van elkaar gebruik van maakt.
Sinds een aantal weken hebben wij weer gasten in huis, die volop genieten van de rust, de ruimte, het klimaat en al het moois en lekkers dat Portugal te bieden heeft. Zonder uitzondering hebben zij de vluchten en de autohuur als volkomen veilig en relaxed ervaren. Tevens geven ze aan zich hier veiliger te voelen dan in de overvolle Albert Heijn bij hen om de hoek. Volgens ons behoeft dit dan ook verder geen toelichting…
Mochten er vragen zijn, twijfels, angsten, onduidelijkheden, laat het ons a.u.b. weten. Wij zullen op alles eerlijk en oprecht antwoorden, zodat onze gasten niet voor verrassingen komen te staan en zij met een goed en gerust gevoel kunnen komen genieten. We kunnen het niet vaak genoeg tegen elkaar zeggen: gebruik je gezonde verstand, dan is er niets aan de hand!