Blog 3, mei 2016:

Monique Bart, 44 jaar, moeder van Joe (11) en Kate (6), eigenaresse van B&B Guesthouse Casa Verdazul, vinoloog, occasioneel event- & wedding planner en sinds 2005 woonachtig in het mooiste plekje onder de Portugese zon: Casa Verdazul – Tavira – Oost-Algarve – Portugal.

10 jaar gastvrij, dankbaar & blij

Het eerste jubileum van Casa Verdazul zit eraan te komen.

Over de duizend gasten heb ik in die 10 jaar mogen verwelkomen in Casa Verdazul. Ieder met zijn of haar eigen verhaal en de welbekende ‘klik’ is er vaak. Dat maakt me blij en juist dát maakt mijn vak zo mooi!

Ik zou letterlijk een boek vol kunnen schrijven over de verhalen van en met de gasten….maar ook ík heb zo mijn beroepsgeheim (zegt ze met een brede smile op haar gezicht). De soms onverbloemde opmerkingen van Joe of Kate mag ik hier toch wel vermelden. Die ene keer bijvoorbeeld dat een toen nog kleine Joe een gast nawees en hardop zei: mama, die meneer heeft best grote oren toch? Daar sta je dan met een ‘ik zou nu best wel even door de grond willen zakken’- glimlach de betreffende gast blij en quasi-onschuldig aan te kijken.

Bijzonder is het wel dat het merendeel van de gasten een bepaalde indruk hebben achtergelaten. Deze week werd ik bijvoorbeeld gebeld door de zus van een Canadees stel, dat ruim 7 jaar geleden in de B&B verbleef. Ze wist niet wat ze hoorde toen ik haar vertelde dat ik me haar zus en zwager nog heel goed kon herinneren en dat we met hen in de bergen in het authentieke Portugees restaurant “Cantinho do Serra” zijn gaan lunchen! Een prachtige plek met een wijds uitzicht over de hele kustlijn van Algarve. Het stel had precies dezelfde ervaring met haar zus gedeeld….van de al redelijk beschonken grote baas die met een nukkig gezicht de meest heerlijke en geurende wildstoofpotjes van de moeder des huizes letterlijk op tafel smeet!

Ondanks de enorme diversiteit aan gasten, hebben ze toch allemaal iets gemeen. Ze zoeken een bepaalde stijl en een soort verblijf en blijkbaar is mijn website zo duidelijk en eerlijk dat ze datgene ook vinden. Een kleinschalige, modern ingerichte accommodatie waar een goede, open en informele sfeer heerst. Voorzien van meer dan de nodige gemakken, maar niet overvloedig in luxe. Schone en frisse kamers, goede bedden en een goed uitgeruste badkamer. Een grote tuin met genoeg vertier voor kinderen. Heerlijke rustplekken rondom het zwembad met mooi zicht naar de zee. Rust in de directe omgeving, vermaak en drukte op vijf kilometer afstand in het gezellige Tavira.

Volgende keer neem ik jullie mee naar de markthal in Tavira, een prachtige en kleurrijke versmarkt waar de lokale vissers en boeren hun waar aan ons verkopen. Wat een rijkdom om dit vervolgens op de barbecue in de buitenkeuken van Casa Verdazul te mogen bereiden. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk glas Portugese wijn.
Saúde!