Ook Olhão heeft elke zaterdag een leuke markt! In de oude markthallen vind je de meest exotische vissoorten, goed vlees, kleurrijke groentes en fruit van de lokale boertjes en producten zoals noten, honing, kruiden, etc.
Je kunt even slenteren door de oude wijken van dit leuke stadje, maar….wat Olhão voor mij is is de:

Island mode

Vanaf de haven van Olhão vertrekt meerdere keren per dag de boot naar de idyllische eilanden Armona, Culatra en Farol. Mijn mooiste dag hier ziet er als volgt uit:

Om 11 uur (tijden beter even controleren) vertrek per ferry vanaf Olhão naar Culatra. Aldaar uitstappen en wandelen langs de oude vissershuisjes en caféetjes. Kopje koffie of een biertje in een lokaal tentje. Loop naar het strand en loop circa 3 kilometer naar rechts richting de vuurtoren (=Farol in het Portugees). Bij aankomst op Farol een drankje in de gezellige en relaxte beachbar Maramais. Eigenaresse Carla Sofie bestiert hier met passie en plezier deze bar. Er worden lekkere hapjes geserveerd en de sfeer is echt ontzettend ontspannen en brengt je nog meer in de eiland-modus. Het eiland is geheel autovrij en wordt alleen bewoond door Portugezen.

Voor een lunch loop je een stukje verder het dorp in en bij Rui en Marta van Restaurant A do Joao eet je echt de heerlijkste lokale visgerechten. Vraag naar de dagspecialiteiten, zowel voor het voorgerecht (vaak zijn dit garnalen die dezelfde ochtend vers in de zee zijn gevangen, oesters of schelpdieren) als voor het hoofdgerecht. Rui is de ‘master van de grill’!
Hou je niet van vis? Geen probleem, de vleesgerechten (tevens van de grill) zijn zeker ook aan te raden!

Let er op dat je de laatste ferry terug naar het vaste land niet mist! Aangezien je toch al snel de tijd vergeet op het eiland en je toch de ferry mist:

Ontzettend leuk alternatief voor de ferry is de Aquataxi! Ietsje duurder, maar toch een mooie ervaring-prijs verhouding.

Yes I do

Meerder malen heb ik op dit eiland een bruiloft mogen organiseren….tipje?